Kawa Etiopia Djimmah Gr.5 mielona

25,44 zł

(25,44 zł szt.)

Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni : 25,44 zł

Wysyłka: 48h
W magazynie: 524 szt.

Waga : 250g
Grubość zmielenia : Grubo (chemex, french press)
Ilość

tag_faces 25 pkt w Programie Lojalnościowym

Kawa Etiopia Djimmah

Kawa Etiopia Djimmah różni się od pozostałych kaw z Etiopii. Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że jest ona pozyskiwana na sucho. Jest to metoda polegająca na rozsypaniu ziaren kawy na płaskiej powierzchni wystawionej na działanie słońca. Owoce suszy się przez około 4 tygodnie, regularnie przewracając je na drugą stronę. Po tym czasie łatwo oddzielić suchy miąższ od ziarna w maszynach zwanych łuszczarkami.


Kawa ta rośnie w południowej części Etiopii w regionie Kaffa będącym światową kolebką kawy. Tamtejsze regiony bujnie porośnięte są kawowcami z różnych szczepów. W rezultacie kawa Etiopia Djimmah tworzy bardzo oryginalną mieszankę ziaren, z różnymi nutami smakowymi. Warto zwrócić również uwagę na fakt, że ziarna tej kawy są nieco inne od pozostałych - troszkę mniejsze. Wskazuje to na dziki, pierwotny charakter tej kawy.

 

Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Kaffa
Gatunek: Arabika
Zbiory: październik - marzec
Metoda pozyskiwania: na sucho
Wysokość upraw: 1650 - 2000 m n.p.m.

Profil palenia: średni
Smak: pełny, z lekkim akcentem kwiatowym
Aromat: czekolada, wanilia, cytrusy, winny
Body: średnie
Kwasowość: wyczuwalna

 

Wyjątkowe Ziarna Kawy Tommy Cafe

Zapraszamy do świata smaków! Etiopia to miejsce, skąd pochodzi niesamowita kawa. Tommy Cafe oferuje wyjątkową Etiopską Kawę, która jest prawdziwą petardą smakową!

Etiopska Kawa Tommy Cafe to wyjątkowy trunek, w którym niepowtarzalny smak jest wynikiem wykorzystania wyjątkowych ziaren. Ziarna tej kawy to odmiana heirloom, charakteryzująca się unikalnym połączeniem różnych odmian botanicznych. Ich niezwykła cecha polega na zróżnicowaniu - mniejsze i większe, ciemniejsze i jaśniejsze, co nadaje kawie niezwykłe bogactwo smaku..

 

Metoda zaparzania zależy od indywidualnych preferencji, każda z kaw Tommy Cafe nada się zarówno do tradycyjnych jak i alternatywnych metod zaparzania.

 

Składniki:

100% kawa Arabica mielona

 

Wszystkie kawy TOMMY CAFE są świeżo palone, a mielone tuż przed wysyłką. Do wyboru są 4 grubości mielenia, odpowiednią należy wybrać przed dodaniem kawy do koszyka. Aby w pełni cieszyć się świeżością kawy i bogatym aromatem po otwarciu, rekomendujemy jej spożycie w ciągu 4 tygodni. Fabrycznie zamknięty produkt, swoje pełne walory smakowe zachowuje przez dwa lata.

 

Pamiętaj, aby otwartą kawę zawsze przechowywać szczelnie zamkniętą w ciemnym i suchym miejscu.

Region/pochodzenie:
Etiopia
rodzaj kawy
100% Arabica
ziarnista/mielona
mielona
intensywność smaku
2/5
kwasowość
2/5
stopień wypalenia
3/5
Sposób parzenia
Region/pochodzenie:
Etiopia
rodzaj kawy
100% Arabica
ziarnista/mielona
mielona
intensywność smaku
2/5
kwasowość
2/5
stopień wypalenia
3/5
Sposób parzenia

Opinie klientów

Na podstawie recenzji 2
Napisz recenzję !
k. mar 23, 2022

może być

idealna nie jest bo jak dla mnie troszkę za kwaśna ale każdy lubi co innego .Dlatego daje 4*

Marek z Lublina mar 3, 2021

elegancka

Bardzo dobra kawa w przystępnej cenie. I z mlekiem i bez. Polecam

2 innych produktów w tej samej kategorii: