Kawa Kostaryka Tarazzu SHB 250g mielona

Kawa Kostaryka Tarazzu SHB mielona

Kawa Kostaryka Tarazzu SHB
N

24,80 zł

Wysyłka 48h

90% zamówień realizujemy w 24h (dni robocze).

W magazynie 52 szt.

Tutaj wyświetlamy aktualny stan magazynowy danego produktu.

Dostawa 9,90 zł

Wiemy jak ważna jest tania dostawa, dlatego zredukowaliśmy jej koszty do minimum. Przy zakupach za 150 zł dostawa gratis!

  • 250g

- +

Pomoc przy wyborze
produktu

Dostawa gratis
od 150zł

jesteśmy 6 lat
na rynku

Do porównania

 
Opis produktu

Pochodzenie - Kostaryka

Region - Los Santos, Tarrazu

Gatunek - Caturra, Catuai

Zbiory - Grudzień-Marzec

Pozyskiwanie - na mokro

Wysokość upraw - 1 200-1 800 m.n.p.m.

-----------------------------------------------------

Profil palenia - średnie

Smak - pomarańcza, mandarynka, mleczna czekolada

Aromat - orzechowy, kwiatowy

Body - Pełne

Kwasowość - niska, ale wyczuwalna



Kawa świeżo mielona - kawa jest mielona tuż przed wysłaniem zamówienia. Do wyboru są 4 grubości mielenia, odpowiednią należy wybrać przed dodaniem kawy do koszyka. Po zmieleniu, kawa trafia do specjalnego opakowania, z zamknięciem strunowym oraz jednostronnym wentylkiem, aby kawa w nim przechowywana długo utrzymywała swój aromat i odpowiednią wilgotność.

Kawa Kostaryka Tarrazú pochodzi ze spółdzielni CoopeTarrazú posiadającej ponad 53 lata doświadczenia i tradycji w produkcji kawy. Współpracuje ona z ponad 3 000 producentów kawy. Spółdzielnia w swoim zakładzie przetwórstwa kawy zatrudnia ponad 250 pracowników, głownie z regionu Tarrazú. Ich głównymi zadaniami jest dbanie o odpowiednie procesy produkcji oraz przygotowywanie kawy do eksportu.

Zarząd spółdzielni CoopeTarrazú kładzie nacisk na następujące aspekty:
-rozwój kultury picia kawy,
-ochrona i poprawa stanu środowiska,
-zapewnianie wysokiej jakości produktów i usług,
-poprawa jakości życia członków spółdzielni oraz współpracowników

Pełna nazwa kawy, którą Państwu oferujemy to La Pastora Tarrazú. Kawa ta w Kostaryce słynie ze swojej wyjątkowej jakości.
Skrót SHB (Strictly Hard Bean) oznacza, że rośnie ona tylko na dużych wysokościach tzn. 1500-2000 m n.p.m.. Dominującym smakiem w Kostaryce SHB jest gorzka czekolada smacznie połączona z prażonymi migdałami doprawiona przyprawami.

  • rodzaj kawy: 100% Arabica
  • kawa: mielona
  • intensywność smaku: 3/5
  • kwasowość: 2/5
  • stopień wypalenia: 3/5

Napisz opinię

Kawa Kostaryka Tarazzu SHB mielona

Zobacz też

W kategorii

Koszyk

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Ulubione

Brak produktów

Zobacz ulubione

Oglądane

Produkt dodano do koszyka
Ilość:
Razem:
W koszyku znajduje się: 0 prod. W koszyku znajduje się: 0 prod.
Wysyłka: Do ustalenia
Wartość produktów:
Razem:
Kontynuuj zakupy Idź do koszyka