Mielona kawa smakowa - poznaj najlepsze smaki!
   2023-07-03 22:00:00     KAWA

Najpopularniejszym sposobem na podstawowy podział kaw jest wyodrębnienie dwóch rodzajów - mielonej oraz ziarnistej. Kawa mielona to taka, która jest gotowa do przyrządzenia od razu po otwarciu i występuje w postaci proszku uzyskanego ze zmielonych ziaren. Do jej zaparzenia wystarczy nam jedynie czajnik z gorącą wodą oraz kubek, podczas gdy jej ziarnista odpowiedniczka wymaga dodatkowego zmielenia ziaren za pomocą odpowiedniego młynka. Kawę mieloną cenią wszyscy Ci, którzy zawsze chcą mieć dostęp do świeżej, aromatycznej kawy i nie tracić zbyt dużo czasu na jej przygotowanie. A gdyby dodatkowo występowała w wersji smakowej? Sprawdź najlepsze smaki kawy mielonej od Tommy Cafe i daj się zaskoczyć!

Smakowe propozycje idealne na nadchodzące lato!

Kawa wcale nie musi być nudna. Warto się o tym przekonać eksperymentując z nowymi przepisami, smakami i rodzajami kaw. Klasyczną małą czarną warto od czasu do czasu zastąpić czymś nowym - np. smakową kawą mieloną. Wśród obecnej oferty w sklepie internetowym TommyCafe.pl znajdziemy kawy smakowe wzbogacone o naturalne aromaty owoców, czekolady czy alkoholu. Te wytrawne propozycje świetnie sprawdzą się w solowej wersji lub jako baza do pozostałych rodzajów kaw. Kawa o smaku mlecznej czekolady, orzechów czy pomarańczy może być podstawą do stworzenia orzeźwiającej i słodkiej kawy mrożonej, intensywnego latte czy zaskakującego cappuccino. Asortyment TommyCafe oferuje nam mnóstwo unikalnych smaków, w tym także bezkofeinowy odpowiednik kawy smakowej. Każdy z nich występuje w wersji zmielonej, co sprawia, że jest gotowa do użycia od razu po rozpakowaniu.

Czy każde ziarno mielimy tak samo?

Ziarna różnią się między sobą grubością mielenia. Na stronie Tommy Cafe udostępniamy naszym klientom możliwość wyboru grubości zmielonych ziaren, aby idealnie dopasować mieszankę do posiadanego sprzętu. Grubość ziaren powinniśmy dostosować do metody zaparzania. Do nowoczesnych metod alternatywnych typu chemex i french Press zalecamy grubo zmielone ziarna. Powolne przelewanie wody przez ziarna umieszczone w filtrze pozwoli wydobyć głęboki aromat kawy. Średnio zmielone ziarna świetnie nadadzą się do wykorzystania w ekspresie przelewowym lub dripie. Za ich pomocą uzyskamy klarowny, a zarazem intensywny napar. Drobno zmielone ziarna znajdą największe zastosowanie zarówno w naszym domach, jak i na wszelkich wyjazdach, na których dostęp do specjalnych urządzeń jest ograniczony. Drobno zmielona kawa będzie najlepszym wyborem do kawiarki, a także tradycyjnej zalewajki. Drobna mieszanka pozwoli wydobyć pełną esencję i szybko postawi na nogi. Ostatni stopień zmielenia, czyli bardzo drobny będzie idealny do tygielka lub kapsułki. Warto pamiętać, że używając popularnych w naszych domach ekspresów automatycznych, nie zaleca się używania całych ziaren - zawarte w nich aromaty w postaci olejków mogą osadzać się na nożach, a czasem powodując stępienie się poszczególnych części ekspresu.

Mielona kawa to świetny wybór dla wszystkich. Daj się jej przekonać, także w wersji smakowej!

Komentarze

Zaloguj się lub zarejestruj, aby dodawać komentarze