

(517,95 zł kg)
Oryginalność kawy NEPAL HIMALAYA SUPREME ukryta w najwyższej jakości ziarnach pochodzących z plantacji położonych u podnóża Himalajów.
Początki kawy w Nepalu datuje się na rok 1938, kiedy jeden z farmerów -Hira Giri- zasadził na tych terenach pierwsze nasiona kawowca. Gdy rośliny wyrosły, wydając obfity owoc, dostrzegł w nich potencjał i zaczął rozdawać nasiona lokalnym farmerom - tak zaczęły powstawać pierwsze plantacje kawy w Nepalu.
Położenie geograficzne, gleby oraz produkcja ziaren wysokiej jakości, decydują o wyjątkowym profilu nepalskiej kawy. Górzyste tereny Nepalu uważane są za jedne z najlepszych miejsc na świecie pod uprawę kawy. Ziarna kawy uprawiane są tam na wysokości 800-2300 m n.p.m., górski klimat sprawia, że gleba jest wilgotna i bogata w różnorodne składniki odżywcze, z kolei niższe temperatury sprawiają, że owoce kawowca dojrzewają wolniej, co gwarantuje niepowtarzalny smak i aromat kawy. Kawa na tych wysokościach ma posmak korzenno-owocowy, z nutą orzechów.
Więcej o kawach z AZJI przeczytasz TUTAJ .
Składniki:
100% kawa Arabica mielona
Cała nasza kolekcja kaw premium, znajduje się na www.toparabica.pl , zapraszamy do odwiedzenia naszej strony i komentowania zarówno kaw jak i designu opakowania, które razem w naszym mniemaniu tworzą duet idealny.
Wszystkie kawy TOMMY CAFE są świeżo palone, a mielone tuż przed wysyłką. Aby w pełni cieszyć się świeżością kawy i bogatym aromatem po otwarciu, rekomendujemy jej spożycie w ciągu 4 tygodni. Fabrycznie zamknięty produkt, swoje pełne walory smakowe zachowuje przez dwa lata.
Pamiętaj, aby otwartą kawę zawsze przechowywać szczelnie zamkniętą w ciemnym i suchym miejscu.
Próbowałem różnych z tej palarni ale żadna nie dorównywała aromatem i smakiem. Cały czas wracam po nią, więc mogę szczerze polecić.
do Chemexu idealna
Najlepsza jaką piłem a było ich dużo. Cudowny zapach i smak.
Kawa o głębokim smaku i intensywnym aromacie, nie jest kwaśna. Jak dotąd moja ulubiona.
Bardzo dobra