Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka

Razem produkty: (brutto)
Dostawa: (brutto) Darmowa wysyłka!
Razem (brutto)

Afryka

Kawy Arabica, specjalność majestatycznej Afryki, są uważane za jedne z najbardziej wykwintnych. Duże wzniesienia i bujne warunki glebowe stwarzają optymalne warunki dla uprawy kawy. Istnieją znaczne różnice pomiędzy krajami w regionie, ale ogólnie, myta kawa Arabika jest intensywna, zrównoważona z nutą owoców cytrusowych o winnym lub kwiatowym posmaku.

Filtruj produkty:

Stan:
Widok siatki Widok listy

  • Kawa Etiopia Djimmah Gr.5

    Kawa Etiopia Djimmah Gr.5

    Kraj pochodzenia - Etiopia Region - Kaffa Gatunek - Arabika Zbiory - październik/marzec Metoda pozyskiwania - na sucho Wysokość upraw - 1650-2000 m.n.p.m  ----------------------------------------------------- Profil palenia - średnie Smak - pełny, cielisty z lekkim akcentem kwiatowym Aromat - intensywny Body/cielistość - średnie  Kwasowość - średnia

    20,84 zł / 250g
  • Kawa Etiopia Sidamo Gr.2

    Kawa Etiopia Sidamo Gr.2

    Kraj pochodzenia - Etiopia Region - Sidamo Gatunek - Arabika, Heirloom  Zbiory - październik/grudzień Metoda pozyskiwania - na mokro Wysokość upraw - 1600 - 1900 m.n.p.m --------------------------------------------- Profil palenia - średnie Smak - limonkowy, herbaciany, kwiatowy Aromat - cytrusowy z nutami czekolady Body/cielistość - delikatna, gładka...

    23,54 zł / 250g
  • Kawa Etiopia Yirgacheffe

    Kawa Etiopia Yirgacheffe

    Kraj pochodzenia - Etiopia Region - Yirgacheffe Gatunek - Arabica Zbiory - październik-grudzień Metoda pozyskiwania - na mokro Wysokość upraw 1700 - 2200 m.n.p.m ----------------------------------------------------- Profil palenia - średnie Smak - owocowy, czekoladowo-korzenny z kwiatami jaśminu i cytrusowym finishem Aromat - słodki, owocowy...

    28,83 zł / 250g
  • Kawa Kenia AA TOP

    Kawa Kenia AA TOP

    Pochodzenie - Kenia Region - Muchagara, Kirinyaga District Gatunek - Arabika, SL34, SL28 Zbiory - Listopad-Grudzień Pozyskiwanie - na mokro Wysokość upraw - 1700-1800 m.n.p.m. ----------------------------------------------------- Profil palenia - średnie Smak - nuty moreli, owoców tropikalnych, kwiatów, wiśni, klonu Aromat - nuty jaśminu, moreli, ziół...

    37,32 zł / 250g
  • Malawi AAA PAMWAMBA

    Malawi AAA PAMWAMBA

    Kraj pochodzenia - Malawi Region - Namadzi, Southern  Highlands Gatunek - Arabika - Catimor, SL 28 Zbiory - maj/październik Metoda pozyskiwania - na mokro Wysokość upraw - 1200 m.n.p.m  ----------------------------------------------------- Profil palenia - średnie Smak - nuty karmelu, czekolady, orzeszków piniowych Aromat - kwiatowy, owocowy...

    27,18 zł / 250g
  • Kawa Tanzania AA Utengule Estate

    Kawa Tanzania AA Utengule Estate

    Pochodzenie - Tanzania Region - Mbeya (Utengule Coffee Estate) Gatunek - Arabica Zbiory - maj-sierpień Pozyskiwanie - na mokro Wysokość upraw - 1400 m.n.p.m. ----------------------------------------------------- Profil palenia -średnie Smak - nuty owoców, czekolady, wanilii Aromat - ziemisty, tytoniowy Body - pełne Kwasowość - średnia

    25,30 zł / 250g
  • Zimbabwe AA Pezuru

    Zimbabwe AA Pezuru

    Kraj pochodzenia - Zimbabwe Region - Pezuru, Eastern Highlands Szczep - Arabika - Catimor, Caturra Zbiory - maj/październik Metoda pozyskiwania - na mokro Wysokość upraw - 1100 - 1300 m.n.p.m  ----------------------------------------------------- Profil palenia - średnie Smak - nuty karmelu, słodkiej herbaty Aromat - cytrusowy, kwiatowy Body/cielistość -...

    29,21 zł / 250g