Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka

Razem produkty: (brutto)
Dostawa: (brutto) Darmowa wysyłka!
Razem (brutto)
Strona główna > Kawa>Kawa Arabica>Kawa Kenia AA TOP

Kawa Kenia AA TOP

Pochodzenie - Kenia

Region - Muchagara, Kirinyaga District

Gatunek - Arabika, SL34, SL28

Zbiory - Listopad-Grudzień

Pozyskiwanie - na mokro

Wysokość upraw - 1700-1800 m.n.p.m.

-----------------------------------------------------

Profil palenia - średnie

Smak - nuty moreli, owoców tropikalnych, kwiatów, wiśni, klonu

Aromat - nuty jaśminu, moreli, ziół

Body- pełne

Kwasowość - średnia

cena brutto

37,32 zł

  • 250g
  • 500g
  • 1kg

- +

Ziarna pochodzące z plantacji regionu Kirinyaga, w pełni oddają urok kenijskiej kawy. Dzięki wulkanicznej glebie oraz górzystemu terenowi regionu, otrzymujemy ziarna łączące zrównoważone/pełne body oraz niepowtarzalne owocowo-kwiatowe nuty.

W miejscowości Muchagara znajduje się plantacja, na której skupuje się kawę z całego regionu. Infrastruktura związana z przetwarzaniem ziaren została wybudowana w 1959 roku. Obecnie prawie 500 członków związku farmerów Baragwi korzysta z urządzeń w Muchagara, celem przygotowania kawy do sprzedaży.

Do czyszczenia ziaren używa się krystalicznie czystej górskiej wody z rzeki Kamweti. Następnie ziarna są suszone w upalnym afrykańskim słońcu na odpowiedni przygotowanych stelażach.

W tle tętniącej życiem plantacji, widać ośnieżone szczyty gór, tworzące niesamowitą scenerię.

Oznaczenie "AA" określa najlepszą dostępną jakość ziarna.

  • Waga 250g
Oceń 

Królowa

Doskonała do parzenia w Dripie, o ile ktoś lubi mocno wyczuwalną kwaskowatość. Nie polecam do ekspresu automatycznego.
P.S. Kawy pięknie zapakowane.

Oceń 

Nr 1

Mój numer jeden spośród wszystkich kupionych kaw. Jeśli ktoś lubi kwaskowatość to trzeba to spróbować

Napisz swoją opinię !

Napisz swoją opinię

Kawa Kenia AA TOP

Kawa Kenia AA TOP

Pochodzenie - Kenia

Region - Muchagara, Kirinyaga District

Gatunek - Arabika, SL34, SL28

Zbiory - Listopad-Grudzień

Pozyskiwanie - na mokro

Wysokość upraw - 1700-1800 m.n.p.m.

-----------------------------------------------------

Profil palenia - średnie

Smak - nuty moreli, owoców tropikalnych, kwiatów, wiśni, klonu

Aromat - nuty jaśminu, moreli, ziół

Body- pełne

Kwasowość - średnia

Napisz swoją opinię