Sos barbecue na bazie kawy. Zobacz, jak go przygotować! | PRZEPIS - TOMMYCAFE blog - wszystko kawie i herbacie
Sos barbecue na bazie kawy

Sos barbecue na bazie kawy

Utworzony 2021-06-30 przez Redakcja Główna, KAWA, PRZEPISY 0 775

Uwielbiasz klasyczny sos barbecue, a inne dodatki do mięsa czy frytek mogłyby nie istnieć? Przyjmujemy wyzwanie i przedstawiamy pomysł na pyszny sos barbecue na bazie kawy. W rodzimej gastronomii połączenie małej czarnej oraz wytrawnych posiłków wciąż nie należy do częstych, dlatego tym bardziej zachęcamy do eksperymentów! Sprawdź, jak przygotować przepis na sos BBQ w zupełnie nowym, kawowym wydaniu.

Składniki:

  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki kawy Indie Monsooned Malabar AA
  • 1 szklanka keczupu
  • 60 ml octu winnego
  • 60 g brązowego cukru
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki marmolady pomarańczowej
  • 2 łyżki sosu Worcestershire
  • 2 łyżki wędzonej papryki
  • 2 łyżeczka chili w proszku

Sposób przygotowania:

  1. Połącz wszystkie składniki na sos w rondlu o grubym dnie. Gotuj przez około 20-30 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. Spróbuj sosu i dopraw dodatkowo, wg własnych preferencji – jeśli lubisz ostrzejsze smaki, dodaj więcej papryki lub innych przypraw.
  3. Zagotuj ponownie, następnie odstaw do wystudzenia.
  4. Przełóż do szczelnie zamkniętego naczynia i przechowuj w lodówce. 

Wskazówka: Sos możesz używać jako dodatek do mięs i burgerów lub jako składniki marynaty.

Napisz komentarzZostaw odpowiedź

Poprzedni
Następny

Koszyk

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
150,00 zł Do darmowej wysyłki brakuje Ci
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Ulubione

Brak produktów

Zobacz ulubione

Produkt dodano do koszyka
Ilość:
Razem:
W koszyku znajduje się: 0 prod. W koszyku znajduje się: 0 prod.
Wysyłka: Do ustalenia
Do darmowej wysyłki brakuje Ci: 150,00 zł
Wartość produktów:
Razem:
Kontynuuj zakupy Idź do koszyka