Nadekstrakcja, ristretto i preinfuzja to podstawowe terminy w słowniku każdego miłośnika kawy. Sprawdź, co oznaczają.
Jesteście jeszcze przed czy może po?
Uwielbiasz klasyczny sos barbecue, a inne dodatki do mięsa czy frytek mogłyby nie istnieć? Oto pomysł na pyszny sos barbecue na bazie kawy.
Jak nazywa się espresso z odrobiną alkoholu i czym właściwie jest kawa po turecku? Zobacz, jakie terminy związane z kawą warto znać.
Kawowe drożdżówki z dodatkiem budyniu oraz sezonowych owoców idealnie sprawdzą się jako słodkie śniadanie do filiżanki małej czarnej. Zobacz, jak je przygotować.
Do parzenia klasycznej kawy po turecku niezbędne jest zachowanie wszystkich zasad rytuału oraz zaopatrzenie się w specyficzne akcesoria. Sprawdź, czego będziesz potrzebować.
Już zaledwie kilka dni dzieli nas od kolejnego święta, a mianowicie DNIA OJCA. Obchodzony nieco mniej hucznie niż majowe święto mam, według nas zasługuje na równie dużą celebrację.
Relaks na łonie natury nie musi oznaczać rezygnacji z ulubionej kawy. Podpowiadamy, jak zaparzyć małą czarną w podróży. Sprawdź!
Kawa – choć powszechnie znana głównie jako dodatek do słodkich deserów, doskonale sprawdza się również w nieco bardziej wytrawnym wydaniu – jako przyprawa do mięsa.