- Nowość


(88,67 zł kg)
Etiopia Djimmah to kawa z południowego regionu Kaffa, uważanego za kolebkę kawy. Pozyskiwana metodą suchą, podczas której owoce suszy się na słońcu przez kilka tygodni, wyróżnia się pierwotnym charakterem i mniejszymi ziarnami. To mieszanka o unikalnych nutach smakowych, idealna dla osób ceniących autentyczne i niepowtarzalne doznania.
Kawa Etiopia Djimmah pochodzi z regionu Kaffa, uznawanego za kolebkę kawy. Jest pozyskiwana metodą na sucho, gdzie owoce kawy suszą się na płaskiej powierzchni przez około 4 tygodnie, co nadaje jej wyjątkowy charakter. Ziarna tej kawy są mniejsze od innych, co podkreśla jej dziki, pierwotny smak. Rośnie w wysokogórskich obszarach Etiopii, co wpływa na unikalny profil smakowy – z wyczuwalnymi nutami kwiatowymi oraz aromatami czekolady, wanilii i cytrusów. Etiopia Djimmah to kawa o średniej kwasowości, pełnym body, idealna do parzenia w różnych metodach.
Zapraszamy do świata smaków! Etiopia to miejsce, skąd pochodzi niesamowita kawa. Tommy Cafe oferuje wyjątkową Etiopską Kawę, która jest prawdziwą petardą smakową!
Etiopska Kawa Tommy Cafe to wyjątkowy trunek, w którym niepowtarzalny smak jest wynikiem wykorzystania wyjątkowych ziaren. Ziarna tej kawy to odmiana heirloom, charakteryzująca się unikalnym połączeniem różnych odmian botanicznych. Ich niezwykła cecha polega na zróżnicowaniu - mniejsze i większe, ciemniejsze i jaśniejsze, co nadaje kawie niezwykłe bogactwo smaku..
Etiopia Djimmah świetnie sprawdzi się w ekspresie przelewowym, kawiarce, aeropressie i french pressie.
Metoda zaparzania zależy od indywidualnych preferencji, każda z kaw Tommy Cafe nada się zarówno do tradycyjnych jak i alternatywnych metod zaparzania.
Składniki:
100% kawa Arabica ziarnista
Wszystkie kawy TOMMY CAFE są świeżo palone. Fabrycznie zamknięty produkt, swoje pełne walory smakowe zachowuje przez dwa lata.
Pamiętaj, aby otwartą kawę przechowywać szczelnie zamkniętą, w ciemnym i suchym miejscu.